ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Μήνυμα Προέδρου

Επί τη αναλείψη των καθηκόντων μου, ως Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοτοκογραφίας και Ασφαλούς Τοκετού (ΕΚΑΣΤ), θα ήθελα να σας καλοσωρίσω στον ιστοχώρο του Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοτοκογραφίας και Ασφαλούς Τοκετού (ΕΚΑΣΤ).

Η ΕΚΑΣΤ είναι μια νεοσύστατη επιστημονική εταιρεία που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2018 ενώ η ιδέα για την αναγκαιότητα της ίδρυσης της ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια.

Η δημιουργία αυτής της εταιρείας κρίθηκε απαραίτητη το 2015, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε η διοργάνωση του Σεμιναρίου Καρδιοτοκογραφίας από το Ινστιτούτο Διά Βίου Εκπαίδευσης του πρώην ΤΕΙ Αθήνας και νυν Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή των πρώτων σεμιναριακών κύκλων εκφράστηκε η ανάγκη ύπαρξης μιας οργανωμένης και επίσημης επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων του Σεμιναρίου Καρδιοτοκογραφίας ώστε η γνώση που αποκτήθηκε να διατηρείται και να εκσυχρονίζεται.

Ως εκ τούτου, στο τέλος του 2017 ανέλαβα την πρωτοβουλία να ζητήσω την βοήθεια και συνεισφορά μαιών και ιατρών μαιευτήρων-γυναικολόγων ώστε να συσταθεί η ΕΚΑΣΤ. Έτσι λοιπόν, θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω όλα τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΑΣΤ, τις συναδέλφους μαίες και τους συνεργάτες μαιευτήρες - γυναικολόγους, που απόδεχτηκαν την πρόσκληση μου και συνενώνοντας τις δυνάμεις μας ιδρύσαμε στις αρχές του 2018 την εταιρεία αυτή.

Η ΕΚΑΣΤ είναι μια νέα επιστημονική εταιρεία που πρωτοπορεί σε επιστημονικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.

Πρωτοπορεί διότι έρχεται να καλύψει το κενό για παροχή επιστημονικής πληροφόρησης σε θέματα που άπτονται της ηλεκτρονικής παρακολούθησης του εμβρύου κατά την διάρκεια της κύησης και του τοκετού καθώς και σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια του τοκετού.

Πρωτοπορεί διότι για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο γίνεται μια επίσημη αλλά και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ δύο επαγγελματικών ειδικοτήτων που ασχολούνται κατ’ εξοχήν με την παρακολούθηση της κύησης και την διενέργεια του τοκετού.

Συνεργάζονται επίσημα μαίες και μαιευτήρες-γυναικολόγοι, εφόσον εκπροσωπούνται και οι δύο ειδικότητες αυτών ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και ως αρωγά μέλη της εταιρείας.

Συνεργάζονται με κοινό σκοπό και επιδίωξη την διάδοση γνώσεων και την υιοθέτηση ορθών κλινικών πρακτικών προκειμένου να επιτευχθεί άρτια ηλεκτρονική παρακολούθηση των εμβρύων κατά την διάρκεια της κύησης και του τοκετού καθώς και να υπάρξει αύξηση του ποσοστού των φυσιολογικών τοκετών στην Ελλάδα με διεξαγωγή αυτών σε ασφαλή, ποιοτικά και φιλικά προς την επίτοκο και το βρέφος περιβάλλοντα.

Η ΕΚΑΣΤ χρησιμοποιεί αυτό  το μέσο επικοινωνίας με τα μέλη της αλλά και τους άλλους επισκέπτες, επαγγελματίες υγείας και κοινό, αποσκοπώντας στην καλύτερη διάχυση και επικοινωνία της επιστημονικής πληροφορίας στις μέρες μας.

Ο ρόλος της ΕΚΑΣΤ, χρησιμοποιόντας ως μέσο αυτόν τον ιστοχώρο, είναι να ενημερώνει διαρκώς αλλά και να εκπαιδεύει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τους αρμόδιους επαγγελματιές υγείας, ώστε να συμβάλλει στην περαιτέρω επιστημονική κατάρτιση των μαιών και μαιευτήρων στα αντικείμενα της καρδιοτοκογραφίας και του τοκετού.

Ο ρόλος της ΕΚΑΣΤ είναι ταυτοχρόνως να παρέχει στους επισκέπτες – έγκυες γυναίκες και εν γένει στο κοινό, απαντήσεις σε ερωτήματα τους για το καρδιοτοκογράφημα στην εγκυμοσύνη και στον τοκετό, οδηγίες για την παρακολούθηση της κινητικότητας του εμβρύου, χρήσιμες συμβουλές και άλλες πληροφορίες σε θέματα που αφορούν τον τοκετό και την ασφάλεια αυτού.

Μέσα από τον ιστοχώρο μας φιλοδοξούμε να σας ενημερώνουμε άμεσα και έγκυρα για τα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά δρώμενα όσον αφορά τα αντικείμενα που πραγματεύεται η ΕΚΑΣΤ, τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες της εταιρείας, τις κατευθυντήριες οδηγίες και τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τα διεθνή όργανα των μαιών και μαιευτήρων-γυναικολόγων: την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Μαιών (ICM), την Διεθνή Ομοσπονδία Μαιευτήρων-Γυναικολόγων (FIGO), το Βρετανικό Κολλέγιο Μαιών (RCM), το Βρετανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων (RCOG), το Αμερικάνικο Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων (ΑCOG) και άλλους σχετικούς φορείς (NICE, NICHD) για θέματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης του εμβρύου και τοκετού.

Ευελπιστούμε ότι ο ιστοχώρος αυτός θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο αμφίδρομης επικοινωνίας και εμπλουτισμού γνώσεων σ’ ένα επαγγελματικό και επιστημονικό περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει και εξελίσσεται.

Με χαρά αναμένουμε τις δικές σας παρατηρήσεις και προτάσεις που θα κάνουν τον χώρο πιο πλήρη και πιο φιλικό στον χρήστη διότι άλλωστε η δύναμη μας προέρχεται από την ένωση μας.

 

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου,
Κλαίρη Γουρουντή, RM, MSc, MMedSc, Phd,
Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Μαιευτικής, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

 ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

pregnall 1200x500 FFF

 

BANNER EVDOMADA MAIAS CARDIOSAFEBIRTH

logo_teliko_small.png

Αγνώστων Μαρτύρων 33-37
17123 - Ν. Σμύρνη
info@cardiosafebirth.gr
+30 6937673814

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Κατασκευή & Φιλοξενεία Medical Promotion

Copyright © 2018 cardiosafebirth.gr
+30 6937673814 Αγνώστων Μαρτύρων 33-37, 17123 - Ν. Σμύρνη